évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Kellemes Karácsonyt!

2011.12.23. 14:21 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Kellemes Karácsonyt!

   Szívből jövő szeretettel, kellemes Karácsonyt kívánok minden magyar embernek, a világ minden nemzetének, és a Föld valamennyi békeszerető emberének.

   Talán érdemes néhány szót ejteni arról, mindazok számára, akik nem tudják, hogy a karácsony, nem mindig olyan ünnep volt, mint amilyennek a mai magyarok ismerik. Ha lehántjuk róla azokat a dolgokat, melyeket a különböző ideológiák öncélúan ráaggattak, az ősmagyarok legszentebb ünnepét láthatjuk benne. Minden félelem nélkül, a teremtő Isten tiszteletét, az egyre hosszabbodó nappalokkal megajándékozott emberek őszinte háláját, és Isten iránt érzett szeretetét. Ahogy Isten szereti az embereket, minden hibájukkal, még bűneikkel együtt is, úgy kellene az embereknek is egymást szeretni, minden hibájukkal, még bűneikkel együtt is. Az ősi magyar Karácsony, éppen erről szólt.

   Mentes volt a félelemtől, a kalmárszellemtől, az elvárásoktól, és hátsó gondolatoktól. A téli napfordulónak, a teremtő Isten ajándékának, tisztelgő ünnepe volt.

  Nem minden érdekességet nélkülöz, az ünnep magyar elnevezése sem.

Nem véletlen, hogy minden nyelvben eltér az elnevezése a magyar nevétől.

A magyarság, már jóval Jézus születése előtt ünnepelte ezt a napot, mint a csillagokban rögzített téli napforduló ünnepét. Mivel vadászataikban, jelentős segítséget nyújtó kerecsensólymokat tenyésztettek, az ünnep tiszteletére, ezen a napon röptették először, az esztendőben kelt és nevelt sólymokat. Ez volt, az ünnepélyes kerecsenröptetés napja is. Így lett elnevezése a magyarban Karácsony.

    Ezt az ősi ünnepet kebelezte be utóbb a zsidó-keresztény egyház, és jelölte meg tévesen, (vagy hamisan,) Jézus Krisztus születésnapjának. Így lehetséges, hogy sok nyelvben, ez a vonatkozás tűnik fel, mint az angolszász Christmas, az albán Krishtlindje, a holland Kerstmis, a lengyel Boże Narodzenie nyelvekben, hogy csak néhányat említsek.

   Az ünnep, a szeretet hangulatát nem akarván megrontani azzal, hogy leírjam, milyen szándékok, és cselekedetek pusztítják világszerte a Karácsony nemes nimbuszát, valódi eredetét, inkább mindenkinek kellemes ünnepet kívánok.

A magyaroknak, honfitársaimnak azzal, nem árt, ha tudják, a magyarság, a karácsonyt, jóval Jézus születése előtt is, Isten szeretetének, az emberek hálájának, bensőséges és magasztos ünnepeként ünnepelte.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr23491153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása