évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Milyen a szabad ország?

2012.01.27. 11:48 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Milyen a szabad ország?

  A szabad ország kívánatos.  Olyan, mint a ragyogó piros alma, a hatalmas hamvas szilva, ami a fán kínálja magát, hogy leszakítsam és elfogyasszam.

Olyan, mint a gyönyörű formás magyar lány, aki érintetlen, és arra vágyom, hogy meghódíthassam, nőmül vegyem, és gyermekeim anyjává tegyem.

Ezek mind létező dolgok. Megkeresni, megtalálni, és élni vele, csak szándék kérdése.

   Minden ország számára elérhető a szabadság is. Ez is, csak szándék kérdése.

Ez a szándék, lassan alakul, de egyre inkább érik a világban. Kialakulását ezer helyről, ezer módon akadályozzák. Akadályozzák hazug szabadsággal, rágalmakkal, félelem keltéssel, fegyveres erőszakkal. Nem válogatnak az eszközökben.

Már komoly történelmi hagyományai vannak az észrevétlen, és a nyilvánvaló elnyomásnak.

    Milyen is a szabad ország, amiben az élet csodálatos, a lét biztonságos, a jövő kiszámítható, és csábító.

   A szabad ország, politikailag semleges, mint Svájc. Semmilyen „tömbhöz” nem tartozik, senki ellen nem fenekedik, ezért senkinek a támadásától alapból nem kell tartania.

  A szabad ország, katonailag erős. Minden férfi ki van képezve hazája védelmére, de senki nem harcol. Otthon a fegyverzete, katonaruhája, amit évente egyszer megtisztít, leporol, de soha fel nem vesz, mint Svájcban.

A szabad ország, gazdaságilag erős, saját pénzét használja. Nem tűri el a tőzsdét, a kartellt, a monopóliumokat, magánbankokat, és uzsorakölcsönöket. Gazdasága független, más államok gazdaságától, pénzétől és befolyásától. Meghatározható értéke, csak a megfogható produktumnak van. Belső pénzének értéke, csak ezekhez igazodik.

  A szabad ország mezőgazdasága erős, elsődlegesen belső fogyasztásra termel, ettől piacai biztosak, és a helyi lakosság biológiai szükségletének, éghajlatának megfelelő élelemmel látja el az embereket.

  A szabad ország ipara stabil. Elsődlegesen belső fogyasztásra termel. Export tevékenysége elhanyagolható, ezért független. Ellátja az ország mezőgazdaságát a szükséges gépekkel, önmagát szerszámgépekkel, az ország közlekedését a szükséges járművekkel.

   A szabad ország kereskedelme, elsődlegesen belkereskedelem. Piacait a dömpingárúktól vámokkal védi. Esetleges import szükségleteit első sorban bartel (árucsere) kereskedelemben szerzi be.

   A szabad ország politikai rendje, valódi demokrácia. Választott, bizalomvesztés esetén visszahívható képviselőkből álló parlamenttel, a nép által közvetlenül megválasztott államfővel, a hatalmi jogok ennek megfelelő megosztásával.

  A szabad ország jogrendje az igazság! Törvényei rövidek, közérthetőek, és egy, csakis egyértelműen értelmezhetők. Pl.: lopni, csalni, hazudni, ölni nem szabad. Ezek a törvények, mindenkire egyformán vonatkoznak, minden egyéb mérlegelési szempont nélkül.

   A mai viszonyok közepette, ezeknek, szinte egyike sem érvényesülhet Európában. Szinte egyetlen állam sem képes ezt önállóan megvalósítani.

Ezért tartom szerencsésnek, a mostanában felvetődött Kelet-Európai Föderáció megvalósulását, ami a tagországainak összességét, kifelé egy államként jeleníti meg, belső kereskedelme akadálytalan, vállalkozásai, és tagországai között, életképes, akadálytalan árverseny működik. Ez tartja szinten az árakat, és határozza meg a pénzek értékét, ugyanakkor megőrzi, minden tagállam tökéletes függetlenségét.

Hogy nézhet ez ki a gyakorlatban?

Nézzünk néhány példát.

Ma Magyarországon, a cigaretta ára cca 600 Ft/doboz, mert monopólium van.

Aki dohányzik, az ezen az áron is megvásárolni kénytelen. Ha valaki megvásárolja a cigarettát, valamely más tagállamban, és itthon 30%-al olcsóbban forgalmazza, nagyon jól kereshet, az állam rablógazdálkodását megfelelő törvények mellett, megkerülve. Ez, tekintélyes piacvesztést okozna az állami, vagy magán dohányiparnak. De ez, még mindig mocskosan nagy üzlet. Egy gazda, látva a lehetőséget, dohánytermelésbe kezdene, és saját cigarettaüzemet építene, és adná fél áron a termékét. Ennek eredménye képpen, a hazai dohányipar, vagy átkerülne a tisztességes áron forgalmazók kezébe, vagy az addigi dohányipar, alkalmazná az árait, a piaci viszonyokhoz. Ismét lennének magyar cigaretták, ide való magyar nevekkel, mint a fecske, harmónia, Kossuth, vagy munkás. Aki akarná, megvehetné nyolcszoros áron, az amerikai cigarettákat, de kevés az ilyen majmoló, tehát nem tudnák fenntartani azt a külföldi behozatalt, vagy idegen gyártást, ami temérdek pénzt visz ki a magyar szegények zsebéből. Ez, a valódi verseny. Ettől őrülne meg az IMF., vagy az EU. maradéka.

  A népek számára kívánatosabb lenne a Föderáció. Megszűnnének a visszaélések, a kettős mérce, a korrupció, és a kisebb államoknak, a nagyobbak által történő kirablása. Egyenlő feltételek mellett, az önmaguk által megteremtett életszínvonalon élhetnének az emberek.

Ez az Igazság!

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr83899874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása