évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Nem kell a hibákat keresni!

2012.02.23. 23:51 | béla lászló | Szólj hozzá!

 Nem kell a hibákat keresni!

    Nem kell a felelősöket keresztre feszíteni! Elegendő, de elsődlegesen fontos, a hibák következményeit elhárítani!

    Az emberek, a Földre, boldog életet élni születnek meg. Mindenki!!!

Sajnos, természetünkből adódóan, követünk el hibákat. Megtesszük ezt egyénileg, vagy csoportosan, egyaránt. Az emberi egó, általában elragad bennünket. Meg akarjuk mutatni másoknak, hogy mi többek, jobbak szerencsésebbek vagyunk. Akiknek mutogatnánk/mutogatjuk, nem tudják elérni ugyanezt, ezért ez a fajta, hivalkodó exibicionizmus, ellenérzést kelt bennük.

Ez a nagy hiba. Hiba annak a részéről, aki viselkedésével, életvitelével, kiváltja ezeket az ellenérzéseket, és ugyanolyan hiba azok részéről, akik ezek miatt a körülmények miatt ellenérzéseket kezdenek táplálni.

Ezek, az egymásból következő érzelmek, nevezzük nagyképűségnek, és irigységnek, hatalmas támadási felületeket mutatnak azok felé, akik az embereket egymás ellen kijátszva, a fejükre nőve, rabszolgává akarnak tenni mindenkit.

     Ezek, a viszonylag apró hibák, alkalmasak egy hamis értékrend kialakítására.

Mire gondolok? Pl.: X, elhinti, úgy társalgás közben, egy közömbös társaságban, hogy Y baráti köréhez tartozik. Ez az Y, mondjuk közismert pénzember, iparmágnás, vagy hazugságbajnok, (korrupt politikus) akkor a társaság, egyből más szemmel, ne mondjam irigyen, legalább is nagyobb tisztelettel kezdi kezelni X-et. Senkit nem érdekel, hogy a megnevezett Y nagyobb gazember bárkinél, vagy becsületes, szerencsés ember. Mivel sokan tisztelik, még többen félnek tőle, még a megemlítése is, egyfajta „respektet” képes teremteni. Hatalmas hiba, mert ez hamis, nem valódi érték, amit egy fuvallat semmissé képes tenni. Ma ilyen hamis értékekre épül, a világban működő, milliókat megnyomorító hatalmi rendszer. Egyetlen fuvallat fogja összedönteni.

    Nincs annak fél éve, hogy ha valaki Stroszkán barátjaként „adta el magát”, az máris, ki nem érdemelt tekintélyt tudhatott magáénak. Megnézném azt az embert, aki ma ezzel a trükkel próbálna érvényesülni. Már nem működik.

  Miért? Mi történt?

Valójában semmi. Ez az ember semmit sem változott. Ma is ugyanannyi pénz felett rendelkezik, ugyanúgy visszaél ezzel a helyzettel, mint azt évtizedeken át tette, csakhogy, ezt a romlott emberi magatartást, eddig elfedte a tekintély, és félelem burka. Most, hogy valaki, mégis feltörte ezt a burkot, ellenállhatatlanul tör ki belőle, az a rengeteg mocsok, amit a burok védelmében, ez az ember, büntetlenül elkövethetett. És ilyen, hamis tekintélytiszteletre épül, az „új világrend”-nek nevezett, fasiszta terrorista modell. Ennek megvalósításáért létezik a világbank, a nató, az eu, és összes csatlós szervezetük.

  Nem kell túl messze menni. Itt van mindjárt, kézközelben, a rettegett sorozatgyilkos, a kilencven éves kádárista belügyminiszter. Luxus nyugdíjjal élősködik azoknak a családoknak utódain, akiknek soraiban a sorozatgyilkosságot, a hatalom birtokában elkövette. Most kergetni kéne?

Kergesse a halál! Lelkén viszi a bűneit. Áldozatain nem segít semmilyen büntetés. Pont elég, ha megállapítják, visszanyomozzák, hány ember élete szárad a lelkén, közzé teszik az eredményt, és minimál nyugdíjjal látják el, amíg a természet oda nem küldi, ahol nincs kibúvó a felelősség alól.

   Ez fontos! Ha nem tesszük meg, ezzel azt üzenjük utódaiknak, hogy bárki, bármilyen aljasságot elkövethet az emberek ellen, mert az utána következő hatalom, véd ernyőt tart fölé. Szerintem nem akarunk ilyet üzenni. Minden közhatalmat gyakorlónak, vagy bitorlónak, tudnia kell, hogy cselekedeteiért, élete végéig, és az után kiváltképpen, elháríthatatlan felelősséggel tartozik.

Tény, hogy halála után, önmagával, korábbi énjével kell szembenéznie, és legyőznie undorát mindazzal szemben, amit elkövetett, de mindenképpen, minden esetben, példát kell állítani arra, hogy az emberek, hatalmának lejárta után számon kérik, és nem bosszúból, egyszerű igazságosságból, arra a szintre helyezik vissza, amelyen a hatalom megszerzése előtt volt. Mindazt a többletet, amit a hatalom birtokában másoktól elorozott, vissza kell szolgáltatni a károsultaknak.

   Ha ezt a példasort megteremtjük, koránt sem lesz akkora tülekedés a politikai hatalomért, és –uram bocsá- megeshet az is, hogy a hatalomba, és annak csúcsára, jó szándékú emberek is kerülhetnek.

Ez a felemelkedés alapja. Nem csak a magyarok, de az emberiség felemelkedésének záloga is, az Isteni igazságosság érvényre juttatása, a lehető legkevesebb erőszakkal.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr444188973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása