évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A feltámadásról, a hívő világ nagy ünnepén.

2012.04.08. 12:48 | béla lászló | Szólj hozzá!

  

  Sokféle értelmezés és hiedelem él ebben a körben, és mindegyik, valamiféle szálon kötődik a valósághoz. Előző írásomban megkíséreltem érzékeltetni, milyen képtelenséget jelentene, a földön eddig élt valamennyi emberi entitásnak, egyidejűleg, testben való létezése.

Ez viszont, nem jelenti azt, hogy a feltámadás, nem élő testben értendő.

Itt, látszólagosan, hatalmas ellentmondás feszül. A teremtésben éppúgy, mint a hitben, nincsenek ellentmondások, egymást kizáró történések. A Földre születő ember feladata, hogy élete során, találja meg, a benne élő Istent. Tisztelje, szeresse Istenét, és minden embertársát. Ne éljen félelmek árnyékában, és ne tápláljon haragot, gyűlöletet soha, senkivel szemben.

Az emberben élő Istennel való közvetlen kapcsolat megtalálása, Jézus születése előtt, egy nemzetség, elhatárolt lehetősége volt. Ők élhettek a bennük élő Isten útmutatásai, igazsága alapján. Nem ismerték a haragot, a bosszút, a bűnbocsánatot. Tudták, hogy hibáik, lelküket terhelik, mind, az idők végezetéig, sőt azon túl is, ezért nagy gonddal kerülték azok elkövetését. Így kapcsolódhattak, a bennük élő Istenhez, és élhettek elvárásai szerint. Ez a kapcsolat, hatalmas, legyőzhetetlen erőt jelentett. Jelentette a többi emberrel békében való együttélést, mások tiszteletét és elfogadását, az emberek általános szeretetét. Kizárta életükből a vagyon, és a hatalom meghatározó értékrendjét.

Ezt, a lehetőségen kívül maradt emberek nehezményezték. Vagyonokat gyűjtöttek, hatalomra éheztek. Ahelyett, hogy átvették volna Isten ősi gyermekeinek gondolkodásmódját, megvetették, elutasították az ilyen gondolkodást. Jézus, önként vállalt szenvedése, és halála, minden ember számára megadta, az Istennel való közvetlen kapcsolatteremtés lehetőségét.

Feltámadása, bizonyságul szolgált mindenki számára. Életét és áldozatát, az emberek egy része, hatalomépítés szolgálatába állította. Istent bosszúállónak, számon kérőnek feltüntetve, kivonta az emberi entitásból, és valahova, az elérhetetlen mennybe teleportálta. Hirdeti, hogy Istentől félni kell, hirdeti, hogy az ellene elkövetett bűnöket ember megbocsáthatja, de a meg nem bocsátott bűnökért, az elkövetőket súlyos retorziók érik majd, a haláluk után.

Más gondolkodásmód szerint, a bűnöket Isten bocsátja meg, kivétel nélkül mindenkinek, egyedül az ember nem képes, saját bűneit megbocsátani.

Hordozza azokat generációkon át, minden emberi élete során. (hetedíziglen feleltek atyátok bűneiért)

Hogyan lehetséges, hogy él még ember a földön, ilyen tetemes lelki megterheléssel? Ez, Isten végtelen kegyelméből adódik.

Jelenleg, az emberek, semmit nem tudnak korábbi életeikről, az abban elkövetett esetleges bűneikről. Ezért nem nyomasztja őket, ennek hatalmas súlya.

A feltámadás, ezt fogja megváltoztatni.

Amikor eljön, attól a pillanattól kezdve, minden ember, minden addigi életére, pontosan, részletesen emlékezni fog. Tudni fogja hány entitást személyesített meg, milyen életvitelt valósított meg ezekben, és milyen hibákat, bűnöket követtetett el velük. Tudni fogja, hogy ezekből mennyit sikerült jóvátenni, és elnyerni ezekre Isten bocsánatát, és mennyi terheli akkor a lelkét.

Ezek a felismerések, a bűnös emberekre, hatalmas nyomást gyakorolnak. Akik képesek feldolgozni, megbánni és jóvátenni azokat, ők megtalálhatják a bennük élő Istent, és szeretetében, irányítása alatt, békében, boldogan élhetnek.

Akik erre nem képesek, összeroppannak bűneik súlya alatt, és meghalnak. Ez, a második halál. Ez, az adott gondolkodásmódban azt jelenti, hogy többé, a Földön, emberi testet nem ölthetnek, a béke világából, végleg száműzetnek.

„Vannak más kertjeim is” – írja a biblia, Isten szavaként. Feltehetően, a földön kívül létező civilizációk tömegében, a kőkorszakitól az univerzumjáróig, mindegyik előfordul. A feltámadás kapcsán száműzött entitások, feltehetően olyan fejlettségű világban folytathatják „tanulmányaikat” ami megfelel a lelki emelkedettségi szintjüknek. Élhetnek a bosszújuknak, alkothatnak hatalmat embertársaik felett, ölhetnek, rabolhatnak kedvük szerint, de a béke Földjének nyugalmát, soha többé meg nem zavarhatják.

      Így lehetséges a testben való újjászületés. Egy-egy ember, sok ezer korábbi entitásának emlékét hordozza majd, és boldog lesz, ha azok egyetlen korábban elkövetett bűnét sem követi el még egyszer.

   Ebből következik egy szebb jövő, de már nagyon itt az ideje, hogy bekövetkezzen.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr64371266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása