évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Politikai körkép az út porából.

2012.04.28. 23:16 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

Párttá alakult, a 4k, - vagy miféle néven elnevezett csoport.

  Nem vagyok politikus, sem szervező, vagy elemző lángelme, mint a „hitelminősítők”. Egyszerű „buta” állampolgár vagyok, ennek ellenére, az én ingerküszöbömet is elérte mára a politika. Egy jól működő, egyenesen viselkedő, nem hazugság alapon álló kormány által vezetett ország állampolgárai, népiesen szólva, tesznek a politikára. Senki nem foglalkozik vele.

Ciklusváltásoknál megkérdezik őket. Ha elégedettek a történtekkel, helybenhagyják, (mármint hatalomban) ha nem, lecserélik, egy jobbnak látszó alternatívára a kormányukat. Olaszországban,30-35 éve, két hetente jöttek az új kormányok. A ciklusok közben, az átlagember nem politizál, hanem dolgozik.

Ettől él jól az ország, és a politikusai is.

Nálunk, ez „huszon” éve, fordítva működik. Nem is élünk túl jól. Az embereket nem hagyják dolgozni, ezért a kocsmákba, a piacokon, és mindenhol, ahol három ember összetalálkozik, már a politikával foglalkoznak.

  A hatalomváltás ügyes szervezésében, jól kitalálták az MSZMP. utáni többpártrendszert, mint a szabadság, az állampolgári befolyás, kétségbevonhatatlan zálogát. Ezt a zálogot, még nem sikerült a nemzetnek kiváltani, de már közel állunk hozzá.

  Kevesen tudták, hogy a rendszerváltó pártokat „valaki” megeskette, hogy tönkreteszik, dobra verik az országot, elkeseredésbe, nyomorba szorítják az embereket, kivándorlásra, hajléktalanságra, vagy öngyilkosságra késztetik, kényszerítik. Akik ezt tudták, és beszéltek róla, a dolog képtelenségénél fogva, a széles tömegek egyszerűen bolondnak nézték. Sajnos, a tömeg, mindig lassabban reagál, mint az egyén. A tömegnek egy szemléletváltáshoz, szüksége van arra, hogy a maga teljes szélességében megtapasztalja a negatívumokat, a visszaéléseket, a vele szemben megnyilvánuló ellenséges szándékot, cinizmust és lekezelést.

Csak ez tudta motiválni a választókat az MDF. Majd az SZDSZ eltemetésére.

Sajnálatos, hogy a gondos szervezők, annyi pártot kreáltak a saját erőikből, hogy ennek a végigpróbálgatása több mint húsz évünkbe, és gazdaságunknak, szinte teljes ellehetetlenülésébe került. Mára, a Fidesz kormány újabb két éve után, kevesen vannak, akik még nem látják világosan a helyzetet. Nem hiszem, hogy az MDF-ben, SZDSZ-ben, MSZP-ben és a FIDESz- ben csalódott embereket, fel lehet zárkóztatni, bármiféle újonnan szerveződő pótszervezet mögé.

A szintén letűnt, bizalomvesztett MIÉP, és Kisgazdák tagsága sem bolyong céltalanul. Hiába volt a Miép.-nek, kiváló gondolkodású vezetője, korábban betöltött szerepei, sokak számára hiteltelenné tették. Nem is kellett sokat törni magukat a kerekasztal rejtett lovagjainak, hogy fasisztázással, távol tartsák őket a hatalomtól. Ha ez véletlenül nem sikerült volna, az sem tragédia a számukra, hiszen MIÉP-ék is letették a főesküt, az ország felszámolására, a kerekasztalnál anno.

   Sokan eljutottak addig a felismerésig, hogy az ország helyzetét, csak egy nagyhatalommal rendelkező, radikális változást hirdető kormány fordíthatja meg. Ezt remélték a Fidesztől vagy a Jobbiktól egyaránt. A legutóbbi voksolásnál, a Jobbik elleni alaptalan fasisztátzás, megtette a hatását. Sok  szavazó, változtatott az elhatározásán, - mondván – azért fasisztákra mégsem szavazok. Hogy ezt, az országban működő legfasisztább erő harsogta legjobban, ez egy nagyon régi, alacsony intelligenciára valló, de eredményes trükk.

Sokan megettük.

Amikor egy tömegben tetten érik a zsebtolvajt, és néhányan utána erednek, a tolvaj is futásnak ered, de ő kezd legjobban kiabálni, fogják meg! Tolvaj!

Magát az esetet, kevesen látták, az üldözök nagyobb része, csak a zajra csatlakozott. Ha a tolvaj, elég hangosan kiabál, a fürgébb üldözők, el is mennek a tolvaj mellett, és üldözik a tovatűnt, nem létezőt. Ha véletlen valaki, mégis a tolvajt kérdezi, kit is üldözünk, a tolvaj gátlástalanul rámutat, a mellette már elhaladt üldözők egyikére. – hát azt, a fasisztát, a fekete gúnyában, aki ott szalad.

  No, ezen a magyarság már túl van. Nem hiszem, hogy még egyszer meg lehet vezetni, ilyen bárgyú módon. Ezek az újsütetű pártok, nem tudnak szavazatokat szerezni azoktól, akik figyelnek a politikára, a különböző pártok, parlamenti, és egyéb politikai munkájára. Legfeljebb azt érhetik el, hogy a csalódottak egy része, aki a Jobbikra, halálbüntetés terhe mellett sem szavazott volna, a csalódást kiváltó párt helyett, az új alakulatokra voksol. Ezt láttuk már az LMP, mint az SZDSZ klónja esetében is.

    Szomorú, a gyarmatosítóknak, de Magyarországon, már a megosztás sem működik a jól bevált módon. Hogyan is gondolták, hogy ha már semmi sem működik, ahogyan kellene, éppen a megosztás fogja megőrizni, hibátlan működését?

   Csak szervezkedjenek, ahogyan akarnak. A Jobbik is teszi, amit ígért, az emberek pedig látják, ki mit tesz, mit támogat, és mit ellenez, és már nem lehet hazugságokkal bemocskolni.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr394478618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása