évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Panem et circenses

2012.10.05. 11:20 | béla lászló | Szólj hozzá!


 

  Azaz, kenyeret és cirkuszt (a népnek), nehogy lenyakazza a császárt.

Közismert, és eredményes elnyomó római alapelv. Et szerint próbál ma is működni, minden tisztességtelen hatalom, aki a népe erején élősködve ül annak nyakán, és nyomorgatja azt, aki biztosítja gondtalan életét.

   Két teljesen különböző dolog, ennek a magatartásnak, politikának a tisztességtelensége, és a fenntarthatósága. A tisztességtelenség az elv megfogalmazódása óta nyilvánvaló, mert az emberek félrevezetésén alapul.

A fenntarthatóság, napról napra csökken a világban. Amerikában még rendíthetetlenül áll. Mára az egész emberiség tudja, az amerikai választópolgárok nagyobb részének kivételével, hogy Amerikára, az ottani gazdaságra, politikára és katonai potenciálra, a zsidóság rátette a kezét. Csaknem 100 éve a farok csóvája a kutyát Az amerikai polgárháború óta, ez a befolyás létezik és folyamatosan nő, az utóbbi évszázadban pedig kiteljesedett. Fenntartása érdekében, az amerikai nép számára 4 évente megrendezik a cirkuszt. Elhitetik velük, beleszólhatnak a saját sorsukba, miközben ezrével vetik áldozatul őket a felrobbantásra szánt tornyokban, de a koreai, vietnami, afganiasztáni, vagy iraki háborúkban. A választási komédiában folyik a látványos iszapbirkózás, mint ha bármely elnökjelölt rendelkezne bármilyen új szándékkal. A politika nagy spílerei, kényesen vigyáznak arra, még elnök jelölt se lehessen, a kezükbe nem lévő ember, mert ha véletlen megválasztják, akkor meg kell ölni, mint már annyit, a szabadságharc óta.

Akik a szálakkal mozgatják ezt a 3o6 millió embert, a bankárok és iparmágnások, akiknek útját legyilkolt elnökök, katonák, és civilek tetemei szegélyezik, jóságos álarcaik mögött, élnek, mint a piranhák a trópusi vizekben, és temérdek pénzzel támogatják ezt a cirkuszt. Ameddig az amerikai polgár nem látja ezeket Manhattan utcáin koldulni, addig lényegi változásra nem számíthat.

 

    Itthon Magyarországon, valamivel jobb a helyzet. Igaz, az élősködők itt is teszik a dolgukat. Rendezik a cirkuszt a népnek, és állítják hozzá a szereplőket.

Itt is kényesen vigyáznak arra, hogy ezeken kívül, más, szerephez ne jusson. De itt, mégis kinőtt a nép akaratából egy párt, aki nem a vazallusuk. Igaz, a kétharmados vazallus hatalommal, úgy le tudták őket bénítani, hogy a korábban elkötelezett gondolkodó támogatóik egy része is hátat fordított nekik, de az egyenes egyszerű emberek körében, ennek ellenére rohamosan nő a támogatóik száma. Minden egyes ember egy szavazat. Akik a pillanatnyi lebénítás hatására elfordulnak, mint a szélkakas, nem hiányoznak. Kevesen is vannak ahhoz, hogy sokat változtassanak, és ilyen gondolkodásra, nem is lehet nemzeti államot, legfeljebb légvárat építeni. A légvárakból a magyarságnak pedig már elég.

Megtanultuk, hogy azokat könnyedén felkaphatja a szél, és meghalhatnak bennük a gyanútlanul játszó gyermekek.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr764821426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása