évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A bank biztos helye a pénznek?…

2012.12.15. 00:46 | béla lászló | Szólj hozzá!

 

…csak nem a számlatulajdonos számára.

…"Látják, hát ide jutottam!" - Laci bácsi (72) szavait még mindig nehezen lehetett érteni.

Gulyás László egy hete került kórházba: arca bal fele lebénult. Egy órával azután kapott agyi infarktust, hogy megtudta: a dr. Zoltán Ákos nevével fémjelzett végrehajtó cég, gyakorlatilag az összes nyugdíját leemelte a bankszámlájáról. 

- Apukám egy évet külföldön töltött, és bár lemondta a víz- és áramszolgáltatást, hazatérve tetemes, már végrehajtónak kiadott tartozás várta - tolmácsolta nehezen beszélő apja szavait László fia. 

Az idős ember a tartozást egy percig sem vitatta, de szeretett volna részletfizetést kérni, a majd kétszázezer forintos összegre. 

- Bement a szóban forgó irodába, ahol az ügyintéző azt mondta neki, hogy persze, lehetséges a részletfizetés. Rá nem sokkal megjött az értesítés a banktól, hogy 88 600 forintot zároltak a számláján a végrehajtó kérésére. A nyugdíja 89 000 forint. Egyszerűen nem értjük, hogyan tehették rá a kezüket majdnem az egész összegre? Ez biztosan nem törvényes! - háborgott az idős ember fia. - Egészséges volt, mint a makk. Most pedig beszélni is alig tud! 

- Négyszáz forinttal a zsebemben maradtam itt az ünnepekre - motyogta a kórházi ágyon fekve Laci bácsi. 
Az idős ember rehabilitációja még legalább 3-4 hónapig tart majd. 

Dr. Kamarás Péter, a Blikk jogásza szerint egyértelműen szabálytalan volt az eljárás... (Nemzeti Hírháló)

Ebből az esetből is egyértelműen kiderül, kik vezérlik a bankokat. Azok a fosztogatók, akik az országot is ide juttatták. Egy bank, a közhiedelem szerint, a pénznek, és más értékeknek „megbízható” őrzője. Az ott elhelyezett összegért, értékért felel, azt a számlatulajdonos, vagy elhelyező kérésére bármikor ki kell adnia, és senkinek, a számlatulajdonos beleegyezése, írásos utasítása nélkül, ki nem adhatja.

  Lehet hogy ez valamikor így volt, de ez már csak a közvélekedésben él. A valóságban ez, már teljesen átalakult. Amióta a bankok irányítják a törvényhozókat, a világ bankrendszere, állami segédletekkel, a vagyonok első számú eltulajdonítójává vált. (nem csak a magánszemélyek pénzének vonatkozásában )

  Ne tartsuk bankban a pénzünket, ha valaha, még szükségünk lehet rá. Nem véletlen kényszerítenek mindenkit a bankok használatára. Nem véletlen, hogy a globális vállalatok, állami cégek, ma, csak utalni hajlandók a jövedelmeket.

Ez a totális kontroll egyik alappillére. A banktitok csak porhintés. Egy „illetékes” vagy felhatalmazott, bármikor hozzájuthat, bárkinek a számlatörténetéhez, de úgy tudom, elég ehhez egy bírói végzés is.

A banktitok, csak akkor működik, ha a hatalom leplezni akar egy maffiózót, akit a közvélemény „kiplankolt”, és banktitokra hivatkozva lehet eltitkolni, az adott ember, mennyit lopott össze.

Ez, csak a dolog szelídebb fele.

Sokkal durvább, amikor okkal, vagy ok nélkül „zárolnak egy számlát.

Ez, véleményem szerint lopás, annak is a legsötétebb, intézményesített, kivédhetetlen formája.

Érdekes, hogy a Magyar Értelmező Szótárban, ez a fogalom, de még az eltulajdonítás, mint finomabb megfogalmazás, sincs definiálva.

Ezekre a kifejezésekre a keresőjük nem ad találatot.

Megpróbálok segíteni a szerkesztőknek.

A lopás intézményesítése előtti időkben, ez a cselekvés így volt definiálva: lopást követ el az, aki más értékét, annak tudta, és ellenszolgáltatás nélkül elveszi, és azzal, a továbbiakban, sajátjaként rendelkezik.

A rablás, az egészen más. Az így definiálható: rablást követ el az, aki más értékét, annak tudtával, tiltakozása ellenére, erőszakkal, és ellenszolgáltatás nélkül elveszi, és azzal, a továbbiakban, sajátjaként rendelkezik.

Nem vagyok jogász. Teljesen biztos vagyok benne, hogy a jogászok, meghatározásaimat ízeire szednék. Lehet, hogy alapból megmaradna a lényeg, de ezt követné 263 kitétel, ami meghatározná, hogy valaki ugyanezt teszi, de mégsem lop, vagy rabol. Ismerni kell a római jogot „kivéve a gyevi bírót”.

Az, hogy egy csaknem 80 éves, valószínűleg munkában elfáradt ember utolsó pénzét lopják el, és adják a végrehajtónak, egy piti ügy. Ebbe legfeljebb az idős bácsi hal bele.

A bankok, ennél sokkal nagyobban „viszik a rongyszedést”.

Nemrégiben hallottam, hogy egy település bankszámláját zárolták, emiatt a közalkalmazottak nem kaptak fizetést, be kellett zárni az iskolát, óvodát, és a polgármesteri hivatalt, még az orvosi rendelőt is. És ez, még mindig piti ügy.

Korábban hallani lehetett, hogy zárolták Bil Laden számláját, terroristák feltételezett támogatása miatt. Még ez sem a legsúlyosabb nyilvánvaló lopás, ami információim szerint történt.

Nem is oly rég, zárolták Líbia, és Kathafi számláit.

Milyen okkal?

Nem tetszett a globalizátoroknak, Líbia és Kathafi viselkedése.

Ez az ember, mesés életszínvonalat tartott országában. Ellátta egészséges vízzel, fél Észak-Afrikát. Pechére rájött, hogy a számla, vagy papírpénzek, semmit nem érnek, mert a bankok lazán ellopják, bármely pillanatban. Önvédelemből, aranyért kezdte árulni, országa olaját. A spekulánsoknál, már ez is kiverte a biztosítékot. Amikor viszont, országa aranykészletét, amit Líbia nevében ő helyezett el külföldi bankokban, természetben követelte vissza, ezzel betelt a pohár. Kadhafinak meg kellett halnia. Nem lehetett simán megölni, mint Kennedyt vagy Haidert, mert száz utódja lett volna, jólétben élő népéből.

Szét kellett verni az országot, megosztani a népet, és az így kevert zavarosban, „véletlenül” meggyilkolni.

Erre is volt megoldásuk. Banktitok ide, becsület oda, hecckampányt indítottak az országban, mennyi pénzt tett el magának a „főnők”. Amikor a jólétben élő nép erre sem ugrott neki, csavartak egyet a helyzeten. Bedobtak az országába,egy civilbe öltöztetett gyülevész haderőt, hogy pusztítva lázítsa a népet. Amikor a kormány, reguláris haderejével, felvette a harcot, akkor polgárháborút visítottak. Reguláris hadseregének egyenruhájában irtották a lakosságot, demonstrálván, Kathafi állama egy gyilkos banda.

Ezeknek a gyilkosságoknak a sértettjei, a túlélő hozzátartozók, már valóban ellene fordultak, és totális polgárháború alakult ki.

Ehhez nagyon értenek. Sz..t keverni a mézből. Mindenhol ezt teszik.

Azt persze senki meg ne kérdezze, a bankároknak honnan van annyi pénze?

Mindenkinek tudni kell, hogy abból a millió tonna szénből, olajból és acélból, amit saját kezűleg kitermeltek, vagy gyártottak.

Rég fel kellett volna számolni, az ilyen intézményeket. A tőzsdék, a bankok, mind, egytől egyig, a kis, és nagy emberek kirablásából élnek. Ezt mér mindenki tudja, mégsem lép senki.

Felszámolni, csak mi, kiszolgáltatottnak hitt tömegek tudjuk.

Hogyan?

Például úgy, hogy saját ellenőrzésünk alatt álló, nonprofit bankokat hozunk létre, településenként, megyénként országonként. Aki készpénzzel fizet, annak dolgozunk, de megtakarításainkat, a saját bankunkban helyezzük el.

Kivesszük az eszközt a ránk telepedett élősködők kezéből, és kényesen, árgus szemekkel figyelünk arra, hogy új intézményeinkre rá ne telepedjenek. Saját pénzeket bocsátunk ki, aminek a munkánk a fedezete, és a kibocsátás „jogát” lehetőségét, soha nem adjuk ki az adott közösség, ország kezéből.

Sokan gondolják, felfedeztem a csőben a lyukat, hisz ezt mindenki tudja.

Így igaz, de mégis, alig történik valami ebben az irányban.

Vége a bankterrorizmusnak, ha az általuk kezelt pénz, soha többé, senkinek nem kell, ha nem lehet érte munkát, bérgyilkost, kenyeret, vagy  javakat megvenni.

Lassan rájön a világ. Talán épp, ez év decemberében, és robbanásszerűen felgyorsítja ezt a folyamatot.

Sokan hiszünk ebben, ami a megvalósulás garanciája. Az után, élősködőinktől megszabadulva, végre nyugodtan, békében élhetünk. Igaz, a sárban kell megmártóznunk ehhez, de ha a rinocérosznak megéri, az emberiségnek is meg fogja érni.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr554966234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása