évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Sokan kérdezték…

2012.12.27. 06:58 | béla lászló | Szólj hozzá!

    Legutóbbi írásomban előkerült egy hasonlat, miszerint, a hatalmától elvakult, megsüketült kormány, nem hallja a nép szavát, mert az számára infrahang, amit csak az elefántok hallanak. Többen kérdezték, hol látok ebben hasonlóságot? Akár úgy is írhattam volna, a nemzet hangja ultrahang, amit csak a denevérek, meg a kutyák hallanak.

          Ez valahogy nem illik ide.

A nemzet, képtelen ultrahangon megszólalni. Arra csak az a pár tüntető képes, aki előtt megköpködjük az aszfaltot az Andrássy úton, mikor éves cirkuszukat művelik. A nemzet infra hangon szólal meg, mint a magyar dobok, akinek van füle, hallja. A kormányét bedugták. Nem hallják, amint a nemzet, csak úgy, a foga között, a legközelebbi felmenőik foglalkozását firtatja. Ha mozsárágyúval lőnének rájuk, mint a Habsburgokra, az talán meghallanák, de a magyaroknak ahhoz több kell. még mindig, csak a foguk között dörmögnek.

  Hogy kerül egyáltalán az elefánt a politikához?

A legnagyobb hasonlóság miatt, ami az elefántok, és idomítóik, valamint a nemzetek és kormányaik közötti kapcsolatban mutatkozik.

A nemzetek, hatalmasak, erősek, ellenállhatatlanok, mint az elefánt. A talamutok, erőtlenek, de rafináltak, sokszor még gátlástalanok is, mint a kormányok. Megkedveltetik magukat az elefánttal, elhitetik vele, hogy a barátjuk, és amikor elhitte, „átkelnek vele az Alpokon” Az elefánt hisz, bízik irányítójában. A hegyes kövek, felsebzik, az ehhez nem szokott lábait, amibe rövidesen belepusztul. A szerencsésebbek, akik rádöbbennek, hogy a talamut halálba vinné őket, megtagadják az engedelmességet (mint Venezuela). Ha hajtójuk tudomásul veszi a döntést, és félreáll, az a nemzeti puccs. Ha a hajtó begőzöl, erősnek hiszi magát, és erőszakoskodni kezd, az elefánt széttapossa. Ez a forradalom. Mindkét esetben, a hajtójától megszabadult elefánt, békésen visszasétál azon az úton, melyen a halálba akarták hajtani, és kivétel nélkül megtalálja azt a helyet, ahol elégedetten, zavartalanul, békében élhet.

  Olyan is van, amikor, mint Hannibál korában, rengeteg elefántot pusztítanának el, mint a nemzeteket az únió, de az elefántok közös infrahangon kommunikálva úgy fognak össze, hogy a hajcsárok, nem is sejtik. Ekkor vadul meg a csorda és egyszerre tapossák el hajcsárjaikat. Ez olyan véres, és bűzös esemény, hogy nincs is emberi megfelelője. Még Robespiere sem tudta megnevezni, mert mire megtehette volna, már nem volt mivel kimondania. Lenyakazták.

    Valahogy így kerül az elefánt a politikához.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr844982951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása