évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

A tények egyformák.

2013.01.15. 19:33 | béla lászló | Szólj hozzá!

.

 Noha egyformák, mégsem látjuk mindannyian egyformának őket. Van egy barátom, aki nagy Fidesz szurkoló. Néha megvitatjuk egymással a dolgokat. Egy ilyen eszmecserének utolsó fejezetét teszem Önök elé, mert úgy gondolom, nem csak a barátomnak élesedik a szeme, ha jobb szemüvegen néz. Bocsánat a stílusért, hiszen ez egy magánlevél két barát közt, de nem akartam belenyúlni, mert ha már ilyennek született, így marad kerek.

 

A levél:

Akármilyen szemüvegen nézzük, EGY HAJÓBAN EVEZÜNK. Ez a hazánk, a tiéd is az enyém is, és a gyerekeinkké is. Nem mindegy, mivé válik.

   Nincs nekem a világon semmi bajom, se a kormánnyal, sem mással, ha fejlődni tudunk, hogy kimásszunk ebböl a ganéból. Viktor nagyon szépen elmondta, hogy a kis családi gazdaságok, a kilábalás egyedüli pillérei. Ha ebbe az irányba lépne, és nem csak mondaná, én tapsolnék neki, a leghangosabban. Ha egy győri vagy szegedi buszgyár megnyerhetné a BKV. tendert, sok száz embernek sokáig lenne munkája, és ha a buszaink Los Angelesbe megfelelnek (mert hogy néhányat oda is szállítanak, épp te küldted egy fél éve a képeket) ide is megfelelnének. Az a pénz, amit külföldi buszokért adunk, sok-sok család kenyere, emellett adósságnövelő tényező. Az amik sem hülyék, és nem jótékonysági intézmények. nem vesznek sz..t drágán, jót vesznek olcsón. Mi, miért nem? Egyebek közt itt a politika felelőssége. Nem is feltétlen Viktoré, mert állítólag, valami uniós fittyfene miatt nem vehettek magyar buszt. Vagy igaz, vagy nem.

  Leginkább azonban azért aggódom, ami a termőföldek körül van. Épp azért, amiért az Ángyán, lemondott az államtitkárságról. Populista szólamokkal elmondják, azé a föld, aki megműveli, aztán száz hektár számra, szétosztják, néhány cimbora között. Ez sem zavarna, ha megművelnék hatékonyan, de nem.

Hány cukorgyárat indított újra Viktor, mióta regnál? Hány konzervgyárat, hány textilgyárat, hány nehézipari üzemet? Mondod te, nincs rájuk szükség. 

Én is azt mondom, hisz nekem nincs, de amikor a városlakó 150 helyett  300-ért veszi a cukrot, 100 Ft helyett 400-ért az üveg lekvárt, a munkanélküli  már nem ezt mondja. 

   Mi történik a földekkel, melyeken hajdan cukorrépát termeltek a gyáraknak, búzát, kukoricát, krumplit az embereknek és a jószágnak, szénát a teheneknek? 

Nincs malac, nincs tehén, döglődik a hús és tejipar. A haveri körbe szétosztott földeket, évente egyszer felszántják, és egyszer lekaszálják a gazt. 

Ez, felemészti a földalapú támogatás negyedét, a többit a kedvezményezett zsebre vágja, mint aki jól végezte dolgát.

A nép? A nép, az le van sz..va. - mondják ők.

Lusta, képzetlen, és nem akar dolgozni. Te elhiszed?

Ha ugyanaz a föld egy helyett, 50 ember kezében volna, lenne malac, lenne tehén, nem döglődne a húsipar, és 600 Ft. lehetne egy kg hús, nem 1200.

  Tudom, nem mindent a Viktor intéz. Egyszer, egyetlen egyszer, meglebegtette a választások előtt, meg talán utána még egyszer, mint nagy szabadságharcos, hogy meglennénk mi az unió nélkül is, de ezzel vége. Mit tett azóta, hogy kivédje az unio, súlyos gazdasági hátrányt eredményező elvárásait.

Elküldte a tyúkketrecpecéreket melegebb éghajlatra?

 Egy frászt!

50 millió tyúkot kivágtak Európában emiatt. és harmincról ötvenre emelkedett a tojás ára. 

Mit tett ez ellen a Viktor?

Meglebegtette talán a kilépésünket az uniós diktátorok előtt, mint a Görögök? 

Egy frászt!

 Fülét farkát behúzta, és boldogan nyugtázta, hogy megsimogatták a buksiját.

A "nagyok". 

  Ezek a dolgok zavarnak engem, és sok millió más magyart is. Ha téged nem, annak örülök, mert te legalább nyugodtan alszol. Remélem, rövidesen mi is nyugodtan fogunk.

 

Nem bírtuk abbahagyni.

Az eszmecsere, a Kabai Cukorgyár magyar kézbe kerülésén folyt tovább:

 

Kösz a hírt. Eddig erről nem hallottam. Semmilyen rossz érzésem nem támadt ez ügyben. Ha figyelmesen olvastad, te is láttad, hogy magyar, és valószínűleg termelői tulajdonban van. Ez jó! Biztosíték arra nézve, hogy működni fog, és nem csapja be a termelőket. Cél, hogy mind a 12 cukorgyár visszakerüljön, teljes gőzzel termeljen, és a világpiacon, megjelenjen az olcsó cukorral. Ha az unió lobogtatja a cukorkvótát, ki kell lépni. Ezzel megszűnik a földalapú támogatás. elzárják a pénzcsapot a szoc-lib zöldbárók számára. Mindjárt nem kell nekik a föld, és visszaadják a tényleges termelőknek, hisz akkor hasznot, csak terményekből lehet realizálni. Uniós tagok nem lévén, senki idegen egy négyzetcentimétert sem vehet magyar földből, sőt, nem is bérelhet.

 Az uniós tagdíj is megszűnik, és ez a pénz, mind az országban marad. Híresztelik, hogy több támogatást kapunk, mint amennyi tagdíjat fizetünk.

Ha ez igaz lenne, öles táblázatokon hirdetnék a neten a pontos elszámolást.

Valószínűleg azért nem teszik, mert ha hamis adatokat közölnének, hamar lebuknának, ha valósat, kibújna a szög a zsákból.

  Az uniós tagság végével, megszűnik a bankok "függetlenségével" kapcsolatos elvárás (kényszer) is A MNB. újra a magyar kormány, így a nép kezébe kerül, és nem lehet tovább játszani a forint árfolyamával, a hitelesek kárára. Vége, az úgy nevezett "tőke beáramlásnak". ez ugyanis azt jelenti, hogy Dávid, felvesz a japán bankból Jent 2% kamatra, átutalja ide, itt kap érte 12%-ot. 2%.ból kifizeti a japán kamatot, 10%.-ot pedig minden évben levesz a magyar melósról, anélkül, hogy a kisujját mozdítaná érte. Ez is megszűnik, de nekem nem is hiányzik.

Ettől kezdve, nincs leminősítgetés, meg fel sem, mert idegen pénz be nem teheti a lábát, csak termékfelesleg vételáraként. 

  Szóval, a perspektívák kitűnőek, csak meg kell őket valósítani. Ha a Viktor ebbe az irányba halad, én is rá fogok szavazni.

Erre, válaszként megjött a barátomtól a kioktatás, amit közre nem adhatok, mert nem az én szövegem.

Értelmében arról szól, hogy nagyon kuka vagyok, hisz a bankok, soha sem voltak a kormányok kezében.  

    Lehet, hogy igaz, de szerintem, minden államban, mint a királyságokban is Mátyás kezében volt a kincstár. Soha független államban, nem lehet más pénzteremtő bankár, mint az állam. Gazdája pedig az értékteremtő nép. Ettől rettegnek a cionisták, hisz nem lehet pénzügyi politikával, csalásokkal, spekulációkkal, kontrakarírozni a nép, az állam szándékait. Amerika is az óta megy lefelé. mióta az állam, átadta a pénkibocsátás "jogát". Ez nem jog!  Ez kötelesség, és egyedül az állam kötelessége, ami át nem ruházható. Az államnak kell gondoskodnia arról, ne kelljen a búzászsákot cipelni egy kanna benzinért cserébe, mint ahogy arról is, ne legyen több pénz a forgalomban, mint amire megtermelt árufedezet van.  A bankok seftelhetnek az általuk gyűjtött betéttel, de egy fillérrel sem többel...

  

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr775020333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása