évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Keressük a felelőst?

2013.01.21. 19:31 | béla lászló | Szólj hozzá!

   Ki a felelős az egyre romló életfeltételekért, az árak emelkedéséért, keressük a felelőst. Dobálják a labdát egymásnak, az érintettek, abban bízva, az emberek nyaka elfáradván a kapkodásba, míg a labda útját próbálják követni, feledésbe merül a törekvés. Ez hatalmas tévedés, hiszen, a velünk szemben havonta érvényesített megalapozatlan követelések folyamatos teljesítése, napi szinten tartja életben, a kérdés megválaszolásának kényszerét. Nem lehet átlépni rajta.

Mindaddig, ameddig a kérdést tisztán nem látjuk, megoldására, az országokban, a tisztességes rend, a mindenki számára egyaránt élhető életfeltételek kialakítására, esély sem mutatkozik. Tárgyilagos és elfogulatlan vizsgálódásaink végeredménye, valahogy mindig ugyan az,: az országok saját kormányai, egyedül felelősek, bármelyik országban, a kialakult helyzetért, és annak fenntartásáért. Ilyen a helyzet, nemzetközi szinten, de söprögessen mindenki a maga portája előtt, így mi, nézzük, csak, a magyarországi helyzetet.

Itt hogyan alakulnak az árak, és mitől alakulnak úgy – ahogy.

  A víz ára:

A víz maga, a területen élő nép elidegeníthetetlen tulajdona. Beszerezhető, fúrt kutakból, vagy felszíni vízfolyásokból, ingyen. A vízdíj a továbbítás költségeiből, és a továbbító profitjából áll. Alapvető közszolgáltatásról lévén szó, ebben profitorientált vállalkozónak, vállalatnak nincs helye. Bármely normális országban, a vízmű. a közösség (önkormányzat) tulajdona. Nálunk is így volt. A vízdíj pedig, a fenntartási költségek, alkalmazottak tisztességes fizetése + néhány százalék tartalék összege, osztva a felhasznált köbméterek számával. Közszolgáltatásban nonprofit kell. Valaki, mégis beengedett profithajhászokat a vízszolgáltatásba. Ki a felelős?

Az élelmiszerek ára:

Az élelmiszereknek akkor alakul a piac törvényeinek megfelelően az ára, ha azokat helyben termelik és fogyasztják. A „rendszerváltásnál” nem adták vissza az erőszakkal összekalapált TSZ-ek földjét eredeti gazdáiknak. Leépült az állatállomány, megszűnt a termelés zöme, valaki eladta, a vevő bezárta, felszámolta a cukorgyárakat. Ki a felelős?

 

A cigaretta ára:

A mai, tonnánként 1400 Eurós, szárított dohány árak mellett, apait, anyait beleszámolva, 25 Ft-ból lehet előállítani. Ezt a 25 Ft.- árú cigarettát adják az embereknek 700-900 Ft. közötti áron. Az állam állítja, nem emelte a jövedéki adót. Szerinte, a dohányipar garázdálkodik. Ilyen kaszálást nem szabad megengedni. 1867-ben, a monarchia kiválasztottjai ránk erőszakolták, az állami dohánymonopóliumot. Máig nem akadt magyar kormány, aki megszűntette volna. Még Horthy sem. Igaz, ő legalább a hadirokkantakat támogatta ezen keresztül. Jó pénz ez az államnak, hát legyen. A gyártás monopóliuma, globalista találmány, liberális támogatással. Valaki eladta a dohánygyárainkat.

A  „befektetők” ezért kaszálhatnak. Ha létesül egy magyar dohányüzem, (feketén) azt halálra keresik a fináncok, de nem a jövedéki adó megfizetésére kötelezik, hanem felszámolják. Lehet, hogy mégsem a gyártók garázdálkodnak?

Az állam veszi le a legszegényebbeket?  Ki a felelős?

A gyógyszerek ára :

Európai, sőt világhírű gyógyszergyáraink vannak, ma idegen kézben.

Ezek a gyárak ma, idegen profitot termelnek, és felénk is ezt érvényesítik.

A betegeknek, tízszeresnél is többe kerülnek a gyógyszereik.

Valaki eladta a gyárainkat. Ki a felelős?

Ezer és ezer dolognak lehetne még keresni a felelősét, de azt hiszem, ez is több a soknál. Jól működő szénbányákat zártunk be, Miért?

Sokan mutogatnak az IMF- re, mások az Eu.-ra. Mindnek megvan az oka, de végkifejletben, egyik sem felelős.

  Mi vagyunk felelősek. Nem megyünk el szavazni. Aki mégis, az többséggel, az Antalltól – Orbánig terjedő piránya rajból választ kormányt. Érezzük, és a rájuk szavazók, maguk is érzik a bőrükön.

  Ideje ezen elgondolkodnunk, és saját túlélésünkért, végre „fasiszta” magyar kormányt választani.

 

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr855033081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása