évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Visszatérnek egészséges szokásaink.

2010.04.29. 07:17 | béla lászló | Szólj hozzá!

Függetlenül a ránk erőltetett multiktól, éledezni látszik a magyar piac.

  Egyre több ember adja fel a beteges kényelemszeretetét, ne mondjam lustaságát, és néz körül, a jobbára Magyar kézben lévő piacokon.

Sokáig élt az a tévhit a Magyar vásárlókban, miszerint érdemes a multiknál vásárolni, hiszen rendkívüli tőkeerejükkel nyomott áron szerezhetik be portékáikat, és ugyanazt a portékát a multinál olcsóbban megvehetjük.

    Ez a tévhit mára megdőlni látszik.

Ma már tudja a vásárló, hogy amit a multinál „olcsón” megvehet, az sok esetben ellenjavallott, egészségtelen, hulladék élelmiszer. (utánzat)

   Elég a tej árát, és minőségét összevetni, hogy beszédes választ kaphassunk erre a kérdésre. Sok becsületes magyar tejtermelő, gigászi erőfeszítésekkel tartja fenn magát, mégis az alábbi tények léteznek:

1        A multiknál a tej, 200 Ft. közeli árakon vásárolható, amíg a piacokon 105 és 200 Ft. között megvásárolható. A hazai tej népszerűsége a kis tejboltok előtt álló sorok hosszában mérhető,

2        .A „multi-tej” elhaladva a szavatosság lejártát, (vagy még azt sem) büdös, fogyaszthatatlan, bizonytalan zaggyá válik. Semmi nem jelenik meg a természetes konzerválódás ( aludt tej, túró, stb.) biológiai folyamataiból. A hazai, piaci tej, az édes fogyaszthatóságán túl megsavanyodik, megalszik, és kiválóan élvezhető aludt –tejjé lesz.

 

Nem kell kidobni, Kellemesen elfogyasztható aludt-tejjé válik. Általában mindent, jobb minőségben, kedvezőbb, vagy azonos áron, kicsit kényelmetlenebbül megvásárolhatok a piacokon. Ezért nem megyek mostanában a multik tájára sem. Eleinte hiányzott a megszokott rend, a kocsi, a zene, de mára megszoktam a piac rendjét. Személyesen ismerem az árusokat, ők is engem. Tudják, mit hogyan szeretek, és kiszolgálnak. Új emberi kapcsolataim keletkeztek. Vásárlás közben is tudom, tartozom valahova. Része vagyok egy országnak, egy Nemzetnek, aki szeret engem, és én is őt. Ezek az egyszerű, hétköznapi dolgok képesek legyűrni a lustaságot, és senkinek nincsen hatalma felettük. Ezek az én, és a honfitársaim érzései, amit sem praktikák, sem egyéb körülmények meg nem változtatnak. Ez másokra is egyre jellemzőbbnek tűnik, mert a piacaink látogatottsága egyre erősödik.

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr181961069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása