évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Mit képzel magáról a PÉNZ?

2010.05.14. 19:58 | béla lászló | Szólj hozzá!

Mit képzel magáról a PÉNZ?

 

 

Ez nem kérdés, hiszen tudjuk.

 

Sokkal inkább kérdés az, mit szeretne sugallni, a magyar fejekbe, természetes gondolkodásmódként beletuszkolni, az, a kultúrának álcázott, környezetkárosításokat sugárzó, magát legnézettebbként hirdető, magyar nyelvű tv. csatorna.

  Tudjuk, hogy a pénz, és annak kiemelkedő birtokosai, magukat ember, és a világ fölött állónak hiszik. Messze nem így van. Lehet, hogy ebben a megrontott világban, szerintük, pénzért minden eladó, minden megvehető. Tudjuk, hogy sokan úgy nyilatkoznak embertársaikról, ha mégoly pozitív személyiségek is, ki az, az XY?

Üres  zsebű senki.

A mai megítélésben, sajnos megjelenni látszik ez a kifordult, globalista értékrend. Ráadásul fertőz, és önigazolást talál, a globalizmus szekértolóinak megnyilvánulásaiban. Így hiheti, egy önelégült cezaromániás csoport, vagy annak vezetője, hogy fel lehet vásárolni országokat, más népek ősi hazáját, múltjának őrzőjét, jövőjének zálogát.

  Kérdezem én. Az a festőművész, akit ma világklasszisként tisztelünk, de életében üres volt a zsebe, talán értéktelen ember? Természetesen nem.

Értéktelen , az évezredes  normák szerint az, aki erkölcstelen, gerinctelen, hazug, vagy tolvaj. Értéktelenségén mit sem változtat, hogy esetleg hány milliárd forintot, eurót, dollárt, fontot, vagy más pénzt lopott össze magának, mások kárára.

A pénzember, függetlenül attól, hogy pénze milyen forrásból származik, ma a világ nagy részén felsőbbrendűnek hiszi magát, és épp ettől válik alsóbbrendűvé. Éppen a pénznek, ez a sátáni hatalma tesz egyenlőségjelet a bankrabló, és az iparmágnás közé. Mivel a sok pénz eredetét, általában nem tudjuk/tudhatjuk, egységes megvetést vált ki, a munkájukból élő tömegekből. Az, az élőlény, aki , valami képtelen összeggel, meg akar vásárolni valamit, amit csak szimpátiából, és ajándékba kaphat meg, szerintem nem üti meg az ember kategória színvonalát. Ha ez egy kiszolgáltatottan szegény, de ettől még csodálatosan szép nő tisztessége, akkor azt hiszem, sokan embernek sem neveznénk. Az a „művészi” megközelítés, ami megpróbálja, valami erkölcsi alapra helyezni ezt a magatartást, az egyszerűen hazug, és pusztító.

Kitalálta valamikor egy csapat, szemben a természet által felállított renddel, hogy a férfiak és nők egyformák, gyűjtőnéven emberek, és egyenjogúak.

Ezzel végül is nincs más bajom, mint hogy felborítja a családok hierarchiáját, hazugságot hirdet a természet törvényeinek ellenében, ellenséggé próbálja tenni egymás számára a házastársakat, hatásaiban feldúlja, a gyermekek neveléséhez feltétlenül szükséges, békés, és tisztázott hátteret.

Ha egy irányzat, csoport, ezt használja ki zavarkeltésre, hogy azután, a zavarosban halásszék, azt az emberiség elleni alantas támadásnak, övön aluli ütésnek gondolom, de elfogadom. Hála Istennek, ezzel a métellyel, csak a kellő intelligenciával nem rendelkező, cezaromániás nőket, és férfiakat lehet egyensúlyukból kibillenteni.

Aki évtizedeken át kitartva eme hazugság mellett, azt hirdeti, hogy az emberek, nemre való tekintet nélkül egyformák, az hogyan mer akkorát hazudni, amivel erkölcsi hátteret próbál állítani, egy kivénhedt pénzeszsák számára ahhoz, hogy kényére- kedvére megvásároljon egy nőt, mert van rá pénze.

Így fulladhat bele egy hazug, a saját hazugságába.

    Alapból, nem vagyunk egyformák. Isten, vagy a természet, (kinek hogy tetszik) alapvetően különbözőre alkotott bennünket. Nem többre és kevesebbre, másra és másra. Elrendelt feladatunk, hogy mellérendelt kapcsolatba éljünk. Kiegészítve, tisztelve és szeretve egymást, mint házastársak. Beletéve a család harmóniájába részünkről mindazt, ami a társunkból esetleg hiányzik, megteremtve ezzel a családnak azt, a zárt, bensőséges, erkölcsös légkörét, amiben egészséges személyiségű magyar gyermekek nevelhetők.

  Aki ezt a családot, az értéktelen, esetleg lopott pénzével megtámadja, annak a minősítésére az én szótáramban nincsen elég erősen pejoratív, elmarasztaló jelző.

Annak a minősítésére még inkább nincs, aki az ilyen állati magatartás mögé, Írónak tartva magát, erkölcsi alapot próbálna állítani.

Ez az én véleményem. És az Öné?

 

Béla László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr892003657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása