évszázados átverés

Gondolatok az emberiség, és a magyarság helyzetéről, lehetséges megoldások, a válságok megelőzéséről, felszámolásáról, az Isteni igazságosság fontosságáról. Amit a médiák elhallgatnak, tájékoztatás a körülöttünk történő dolgokról... Az ellentétek, és igazságtalanságok felszámolásáért dolgozom, együtt, minden jó szándékú emberrel. Végkifejletben győzni fogunk, győznünk kell, mint a pozsonyi csatában, mert nin cs más alternatívánk.

Friss topikok

  • Hungarica: " A mélybe csak a tested merült el,csak ő tűnt el a föld alatt ,de lényed lényege ezer felé szóró... (2014.02.16. 18:01) Sok legyet egy csapásra…
  • katolnai: Ha mindennel nem is értek egyet írásodban, de sok igazságot megfogalmaztál: kár, h pont azok nem o... (2013.11.08. 06:46) Mi bajuk a zsidóknak Horthy-val?
  • Vállalkozz: Tibi Atya mindenképpen tudja, hiszen nemrég futott el mellett nagyon meggyőző tempó fölénnyel: www... (2013.08.01. 00:53) Orbán a legnépszerűbb politikus…
  • nemhívő: ....a "jobbik" soha nem fog kormányra kerülni.... Legfőképpen azért, ...mert eszük ágában sincsen... (2012.12.01. 20:02) A be(nyalós)hódoló egységfront…
  • cgitar: Az kiabál akinek a háza ég! Kár volt magyarázkodni ! (2012.11.27. 23:15) Visít a kisebbség.

Gerjesztik a félelmeket.

2011.09.09. 00:25 | béla lászló | Szólj hozzá!

  

Gerjesztik a félelmeket.

   Nincs ebben semmi csoda, és semmi érthetetlen. Minden magatartás, emberi megnyilvánulás, egy adott szuverén személyiség „fényképe”.

Az a rend, ami mára kialakult a világban, az ego rendje. Ebben a rendben, sokkal többen érzik rosszul magukat, mint ahányan jól. Akik jól érzik magukat, egyáltalán nem feltétlenül értenek egyet, a mát meghatározó erkölcsi, emberi, érzelmi szinttel. Sokan ezek közül, mindössze félelemből, a nehezen kivívott mai helyzetük megromlásától, elvesztésétől tartva, teszik magukévá a közönyt, a másokon való átgázolás természetes elfogadását. E miatt a félelem miatt utasítják el a spirituális gondolkodást, a világ komplex szemléletét, másoknak, szeretettel való elfogadását és megértését. Persze hogy vannak alaptermészetükből fakadóan gonosz emberek is, de viszonylag kevesen.

   Ezekre az emberekre, akik mindenképpen a jelenlegi, kifordult helyzetet szándékoznak fenntartani, a magam részéről, inkább szánalommal, együttérzéssel nézek, mint haraggal. Szerintem, akiben ez hasonlóan működik, azokban az emberekben él a szeretet és az empátia, a felemelkedéshez.

A világ változásai, ha tetszik, Isten szeretete és irgalmassága, mindenki számára felkínál egy lehetőséget, amit sokan félelemből, az ego nyomására, nem képesek elfogadni. Ez az ő súlyos vesztességük, amiért sokkal inkább kell szánni őket, mintsem haragudni rájuk. Az oktalan félelem, a vagyon, a látszólagos biztonság elvesztésétől, milliókat tart vissza a felemelkedéstől, és milliókat állít azok sorába, akik támogatják mások kifosztását. Ez egy csalóka biztonság. Elég egy rosszul fogalmazott mondat, egy félreértett gesztus, egy ismeretlenből jövő rágalom, és hopp, a barátokból azonnal ellenségek válnak.

Nincs magyarázat, nincs megbeszélés, nincs pardon. Ez még igazabb, ha valaki a pénz, vagy a politika hatalmának birtokában mer, ellentmondani a fosztogatásoknak. Aki igazat mer mondani, vagy tenni, súlyos helyen, az halott ember. Ma. Nem sorolom a példákat római császároktól Kathafiig, hisz mindannyian tudjuk. És az emberek félnek. Vagy bevallottan, vagy titkoltan.

Ez a félelem a gonoszság üzemanyaga, és mindegy, miből indul ki.

Lehet az horror, erőszak, katasztrófa, lényeg, hogy félelmet keltsen.

Elég van belőlük, és mindig lesznek újabbak.

 Miért?

Mert ezekkel lehet pénzhez jutni.

Magam ugyan nem olvasok bulvárt, de hallottam egy cikkről, valami ilyen lapban, ami ízesen ecsetelte, hogy a Planet X, ismertebb nevén a Nibiru bolygó, micsoda katasztrófát fog okozni, hogyan semmisíti meg a földi életet, a becsapódásával.

Az, hogy minden jelentősebb ismeret hiányában, egy ember leír ilyeneket, egy dolog. A másik dolog, amiért teszi. Amiért teszi, az a félelem.

Ha azt írná le, hogy megszűntek a veszélyek, az emberiség békés, nyugodt évezred előtt áll, le sem közölnék az írását. Akkor kevesebbet keresne, egy idő után pedig elvesztené az állását. Ez súlyos fenyegetés. Bármit leír a szerencsétlen, csak be ne következzen a munkanélküliség, a pénztelenség, a kilakoltatás, az éhezés. Születnek „megfelelő” írások. Ott lehet.

Mit kellett volna tenni, a Ganz, a Csepel, az Ikarusz, vagy a Videoton munkásainak, hogy mindezt elkerüljék. Jó termékeket gyártani?

Ez megtörtént. A világ számos helyén futnak kiváló Ganz erőgépek és vagonok. Csepelen ötvözték a gépi vésők egyedülálló acélját, kovácsolták a VW fogas koszorúk anyagát, gyártották az aranynál is drágábban értékesíthető magnetofon fejek vasmagját, sok ezer kiváló kerékpárt, közkedvelt, megbízható motorkerékpárt, teherautót. Világszerte futnak kiváló Ikarusz buszok a mai napig, némelyik 50 évesen. Ma is működnek magyar Orion, és Videoton eszközök, évtizedes használat után. Mindezek az emberek, mégsem úszták meg a nekik szánt véget. Épp azért nem, mert féltek. Féltek felemelni a fejüket és a karjukat, hogy megvédjék, amiért annyit dolgoztak.

  Nem kell félni. A félelem semmit meg nem old.

Aki nem fél, túlél. Azért nem fél, mert tudja, rosszabb nem történhet vele, mint maga az élete, ebben a mocsokkal átitatott világban. Az ilyen embert, a halállal sem lehet rémíteni, mert tudja, hogy ember nem lehet megölni. Jézus is hirdette, a bibliából hiába cenzúrázták ki, hogy minden ember Isten része, és hozzá hasonlóan időtlenül létezik. A testét, fizikailag megsemmisíthetik, de ő maga tovább él, és ha akar, egy újabb testben, ismét emberré lesz.

Éppen ezért nem kell félni. Bátran lehet harcolni az (Isteni) igazságért, mert valójában egyetlen veszély fenyeget, a belőlünk támadó gonoszság.

Isten bennünk él. Meg kell keresnünk, és meg kell találnunk. Ehhez semmilyen közvetítőkre nincsen szükség, csak hitre, és szeretetre. Ezt a gnosztikusok tudják legjobban. Egyre több ember fogja ezt felismerni, és ez a változás fogja elsöpörni a gonosz uralmát a földről, ez fog békét és igazságot hozni az emberek közé.

Béla László

A bejegyzés trackback címe:

https://magyaratveres.blog.hu/api/trackback/id/tr383212738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása